Brugerlogin

Indtast dit brugernavn og kodeord her for at logge ind på websitet:
Log ind

Har du glemt dit kodeord?

Om Randbøl Kirke og Sogn

Randbøl Sogn, som er en del af Randbøl-Nørup Pastorat, har 1501 indbyggere, hvoraf de 1329 er medlemmer af Folkekirken. Randbøl ligger lige midtvejs mellem det attraktive trekantsområde og udviklingsområdet omkring Billund. Placeringen på den jyske højderyg betyder, at der mod øst er adgang til de smukke, bakkede naturområder i Vejle Ådal og mod vest til den flade hedeslette med Randbøl Hede. Befolkningen er centreret omkring lokalsamfundene i Bindeballe, Frederikshåb, Randbøl, Randbøldal og Vandel. Der er folkeskole i Vandel, hvor også Vandel Efterskole er beliggende.

Randbøl Kirke er en enkel og smuk, gammel middelalderkirke fra ca. 1150, som omkring 1738 blev istandsat af ejeren af Engelsholm, som engagerede sig i området. Kirken ligger centralt placeret ved Hærvejen og har en spændende historie. Der er 125 siddepladser i kirken, men der kan skaffes plads til 50 flere. Orglet er fra 1976 og har 5 stemmer. Der er ansat 1 organist, 2 kirkesangere, 1 kirketjener og 1 graver med supplerende hjælp fra et andet sogn i provstiet. Men først og fremmest er Randbøl Kirke sognekirke med en god kirkegang. Der er stor opbakning i sognet til kirkens øvrige arrangementer. Menigheden tager gerne imod nye initiativer og tiltag. I det hele taget er Randbøl et aktivt og engageret landsogn. Højskole-aftnerne er godt besøgt. Der er et sognemedhjælpersamarbejde med nabosognene i Nørup og Bredsten, hvor sognemedhjælperen blandt andet tager sig af fyraftensandagter, babysalmesang, hjælper med minikonfirmander, dåbstræf og meget andet.

Præsteboligen fra 1915, som ligger 400 m fra kirken, er nyrenoveret i 2006 og i god stand. Der er 181 m2 , hvoraf de 60 m2 er i tagetagen, og indrettet med mange gode værelser, store stuer, to badeværelser og funktionel køkken. Kontorfaciliteterne ligger i tilknytning til boligen sammen med den nye sognestue fra 2006, som også bruges som konfirmandlokale. Der er store og børnevenlige udenomsarealer tæt på skov og stisystemer. Dobbeltgarage og stort redskabsrum findes i nær tilknytning til præsteboligen.

I forbindelse med præsteskiftet blev Randbøl Pastorat og Nørup Pastorat lagt sammen, og vore to menighedsråd indgår nu i et samarbejde om at udnytte fælles resurser bedst muligt til glæde og gavn for alle i Nørup og Randbøl sogne.

Kørselsvejledning

Billeder af Randbøl Kirke