Brugerlogin

Indtast dit brugernavn og kodeord her for at logge ind på websitet:
Log ind

Har du glemt dit kodeord?

Du er her: 

Danmarks kirker inviterer alle til bededag

Søndag den 29. marts inviteres alle danskere til at bede en bøn for Danmark i den nuværende coronakrise. Bag invitationen står organisationen Evangelisk Alliance sammen med kirker fra folkekirken, den katolske kirke og frikirkerne.

Kirkerne er lukkede for tiden, men det hindrer ikke kirker på tværs af kirkesamfund til at invitere til en fælles bededag for Danmark midt i coronakrisen. En online platform bliver således samlingspunktet, når flere folkekirker, den katolske kirke og frikirker søndag den 29. marts inviterer alle, der gerne vil bede en bøn, til at bede sammen for Danmark og den aktuelle krise.

- I krisetider har kirken altid kaldt til bøn. Og da vi lige nu står i den måske værste krise siden Anden Verdenskrig, er det oplagt, at kirkerne samler sig for at bede for vores land og vores verden og for de mennesker, som er smittede af coronavirussen, forklarer Thomas Bjerg Mikkelsen, generalsekretær i Evangelisk Alliance.

- Det er vigtigt, at vi står sammen som land og som kirker i en tid, hvor vores skrøbelighed og sårbarhed som mennesker bliver blotlagt. Og at bede Gud om hjælp i sådan en situation, tror jeg er en meget grundlæggende impuls hos os mennesker.

På Evangelisk Alliances hjemmeside vil kirkeledere fra de forskellige trossamfund lægge videoer op med en kort introduktion til forskellige bedeemner, ligesom der også vil ligge nogle skrevne bønner, som man kan bede med på derhjemme. Endelig vil der være nogle stikord til bedeemner, som giver folk mulighed for at formulere deres egne bønner.

- Vi fornemmer, at der er mange danskere i denne tid, som ønsker at bede til Gud for vores land og vores kære, og derfor tror vi, at der er mange som vil bakke op om bededagen og bede med derhjemme, når dagen officielt går i gang klokken 10.00, siger Thomas Bjerg Mikkelsen.

Yderligere oplysninger:


Evangelisk Alliance: Thomas Bjerg Mikkelsen
Tlf: 60107880 Email: tbm@teologi.dk

Den Katolske Kirke: Czelaw Kozon
Tlf: 40310426
Email: Czkozon@katolsk.dk

FrikirkeNet: Tonny Jacobsen, formand
Tlf: 51881222
Email: TonnyJ@frikirkenet.dk

Del dette: